By Aranka

My Sister’s Keeper

Posted on: 18 januari 2011

Een van mijn favoriete film’s is toch wel My Sister’s Keeper, niet omdat het een geweldig leuke film is, maar het verhaal erachter. My Sister’s Keeper heeft zo een mooi verhaal over een meisje dat leukemie heeft (erg herkenbaar voor mij omdat mijn moeder dit ook heeft gehad). Eigenlijk vind ik dit echt een film dat iedereen gezien moet hebben omdat het zo een mooi verhaal is. Het is voor mij een erg confronterende film en kan het dan ook nooit droog houden.

Het verhaal:
Anna is niet ziek, maar dat zou zo maar kunnen. Als ze elf jaar is, heeft ze ontelbaar veel operaties, transfusies en injecties ondergaan om haar oudere zus Kate te helpen om tegen leukemie te vechten. Anna was geboren als donor voor haar zus. Haar ouders zeggen dat ze daardoor juist nog meer van haar houden.

Maar nu ze ouder begint te worden, kan ze niet stoppen te verzinnen hoe haar leven als een normaal mens zou zijn, zonder altijd vast te zitten aan haar zus. Dat is waarom ze een beslissing neemt die, op welke leeftijd dan ook, een veel te zware last is: ze klaagt haar ouders aan over de rechten van haar eigen lichaam. Tijdens de rechtszaak gaat het steeds slechter met haar zus Kate. Haar vriendje, die ze in het ziekenhuis heeft ontmoet en die ook ziek is, is overleden en haar eigen toestand wordt er ook niet beter op. Ze moet terug naar het ziekenhuis en daar moet ze een paar dagen verblijven. Tijdens de rechtszaak komen de ouders van Kate en Anna erachter dat Anna haar ouders heeft aangeklaagd omdat Kate dood wil.
Bron: Wikipedia

Hebben jullie deze film wel eens  gezien en wat vinden jullie ervan?

Advertenties

6 Reacties to "My Sister’s Keeper"

Ik heb de film al gezien. En inderdaad is in een confronterende en ontroerende film.

Ik heb de film nog nooit gezien, maar het lijkt me wel een hele mooie film.

Ik heb eerst het boek gelezen, en toen de film uitkwam ook de film gezien. Vind het echt een prachtig verhaal! Zo goed geschreven en ook de film is goed gedaan.

Lijkt me heel mooi, ik heb hem nog niet gezien maar hij staat wel op het lijstje!

Echt een prachtige film maar ik heb volgens mij nog nooit zoveel moeten huilen. Dus hou maar zakdoekjes bij de hand als je hem gaat kijken.

Ik heb de film in de bioscoop gezien, samen met mijn moeder en mijn zusje. Wat zaten we toch te huilen zeg!

Ik vind het echt een prachtige film en het is zeker een goede aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog Stats

  • 64,780 bezoekers

Bloglovin’

bloglovin Free Web Stats

Populaire berichten

Advertenties
%d bloggers liken dit: